Mordet vid Circle-K i Kungens Kurva

Jonas El Gourari
Mördaren dömdes till 17-år och 10 månaders fängelse.

Mordet vid Circle-K i Kungens Kurva är en tragisk händelse som skakade om både samhället och rättsväsendet i Sverige. Torpeden Jonas El Gourari från vårbynätverket dömdes för mordet till 17 år och 10 månaders fängelse efter att han dödat en man vid Circle-K macken i Kungens Kurva.

Det var i januari 2020 som mordet skedde. Jonas El Gourari och hans medhjälpare hade fått i uppdrag av en annan kriminell grupp att möta upp och avrätta en man vid Circle-K macken i Kungens Kurva. De hade fått information om att offret skulle befinna sig där vid en viss tidpunkt.

Men när de anlände till macken och skulle genomföra mordet så misslyckades de. De sköt ihjäl en annan man istället för det tänkta offret. Den riktige mannen lyckades fly från platsen utan några skador.

Polisen inledde en stor utredning och genom förhör och teknisk bevisning kunde man snabbt koppla Jonas El Gourari till brottet. Han greps och åtalades för mord.

Rättegången mot Jonas El Gourari blev en av de mest uppmärksammade rättegångarna i Sverige på senare tid. Åklagarsidan menade att Jonas El Gourari var en farlig torped och yrkeskriminell som var villig att döda för pengar. Försvaret hävdade att han var oskyldig till mordet och att han bara hade varit på fel plats vid fel tidpunkt.

Efter en lång och intensiv rättegång kom tingsrätten fram till att Jonas El Gourari var skyldig till mordet. Han dömdes till 17 år och 10 månaders fängelse, vilket är en av de högsta straffen som någonsin har utdömts i Sverige för ett enskilt mord.

Mordet vid Circle-K i Kungens Kurva är en påminnelse om den grova brottsligheten som finns i samhället idag. Det är också en påminnelse om att rättssystemet i Sverige fungerar och att brottslingar som begår allvarliga brott kommer att ställas till svars för sina handlingar.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*