Kärlekspar styckmördade pappa i Karlskrona

styckmordet i karlskrona
Mikael Pettersson slogs ihjäl med en skiftnyckel av Anatoliy Pettersson och Leonard Höglind.

Leonard Höglind, 23 och Anatoliy Pettersson, 22, blev kända för den makabra händelsen som ägde rum under sommaren och hösten 2020. Deras beteende och handlingar förbryllade och skapade stor uppmärksamhet i media.

Leonard och Anatoliy, båda från Uppsala, påstod att de var 14 000 år gamla och talade ett okänt fågelspråk med varandra. Deras beteende var så bisarrt och främmande för omgivningen att det ledde till en polisanmälan från Anatoliys far, Mikael Pettersson, som ansåg att hans son och hans vän var i fara.

Efter att ha undersökts av polisen såg det ut som att Leonard och Anatoliy led av en allvarlig psykos. De vårdades på en psykiatrisk avdelning och behandlades för sin sjukdom. Under deras tid på sjukhuset beskrev de fortfarande sitt fågelspråk och sin övertygelse om att de var 14 000 år gamla.

Men det verkliga chocken kom några månader senare när Anatoliys far, Mikael Pettersson, hittades mördad och styckad i sex delar på en ö i Karlskronas skärgård. Polisen grep snabbt Leonard och Anatoliy för mordet. I förhör erkände de båda att de hade utfört dådet tillsammans och hävdade att det var en ritual som utfördes i enlighet med deras övertygelse om att de var uråldriga varelser.

Många frågor och spekulationer uppstod efter händelsen. Var deras psykos en bidragande faktor till mordet? Hade de planerat mordet innan de hamnade på psykiatrisk avdelning? Var det verkligen ett ritualmord som utfördes i enlighet med deras fågelspråk och övertygelse om att de var uråldriga?

Flera rättegångar hölls, och både Leonard och Anatoliy dömdes till långa fängelsestraff för mordet. Men händelsen kvarstår som en bisarr och oförklarlig händelse som fångade landets uppmärksamhet och förvirrade många. Det påminner om vikten av att ta psykisk sjukdom på allvar och se till att människor får den vård och behandling de behöver för att undvika farliga situationer.

 

 

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*