Domen mot Toves mördare

tove 21
Tove 21 mördades i Vetlanda.

Den 21-åriga Toves brutala mord i Vetlanda chockade hela Sverige och ledde till en omfattande polisutredning. Nu har två unga kvinnor, som tidigare var vänner med Tove men hade blivit ovänner, dömts till livstids fängelse för mordet.

Tove försvann den 15 oktober 2022 efter att ha gått på krogen i Vetlanda. Efter två veckors sökande hittades hennes kropp i en skog. En obduktion visade att hon hade blivit strypt till döds.

De två kvinnorna nekade initialt till brott men 20-åringen erkände senare att hon hade tagit ett grepp om Toves hals. Den andra kvinnan hävdade att hon inte hade varit med och dödat Tove utan bara hjälpt till att bära kroppen.

Trots deras påståenden om oskuld trodde tingsrätten inte på kvinnornas berättelser och dömde dem båda för mordet på Tove. Det är första gången i Sverige som kvinnor under 21 år döms till livstids fängelse.

Både kvinnornas advokater har meddelat att de kommer att överklaga domen och kämpa för sina klienters frihet. Men för Toves familj och vänner kommer smärtan och sorgen efter hennes brutala död att vara livslång.

Bli först med att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.


*